proljetna buđenja
Seminar chana i zenyoge u Krku

Seminar u Krku je tradicionalni proljetni seminar iz zenyoge i tso chana (meditacije u sjedenju) koji se krajem travnja ili početkom svibnja održava od 1998. godine. Bez obzira vježbate li već neko vrijeme, ili tek činite prve korake u yogi i meditaciji, ovaj je seminar mjesto i prilika da se dožive posljedice i dobrobiti intenzivnijeg vježbanja u podržavajućoj okolini, ugodnom društvu i uz kvalitetan nadzor. Pored toga, ovaj seminar je prava prilika da se barem nakratko izađe iz svakodnevnice i gradske užurbanosti, i da se nekoliko dana proživi u zdravom ritmu, u poticajnom druženju i lijepoj prirodi. Dnevni program započinje već prije doručka, treningom yoge i meditacijom u hodanju na otvorenom uz more, a praksa je tijekom dana podijeljena u dva bloka vježbanja, meditacije u sjedenju i predavanja. opširnije

Mjesto: Krk, hotel Koralj i dvorana srednje škole
Vrijeme: 30. travnja - 3. svibnja
Potrebna prijava.

POGLEDAJTE / pročitajte

Shifu Žarko Andričević je u nedjelju 23. rujna 2012. u sklopu Yoga Festa na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod nazivom Chan budizam. Link na video zapis s predavanja možete pronaći ovdje
Tekst javnoga predavanja održanog u Bernu u siječnju 2013. pročitajte ovdje.

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. 
Opširnije

događanja U CENTRU

Meditacijska grupa sastaje se u večernjim terminima, dvaput tjedno, utorkom i petkom u 19 sati. Otvorena je svima koji su bili na tečaju chan meditacije. S radom je započela nova generacija škole za učitelje zenyoge koja se sastaje jednom mjesečno. Želimo ih dobar napredak! Učitelj Žarko Andričević krajem veljače boravio je u Švicarskoj gdje je održao već tradicionalno sedmodnevno povlačenje, ovaj puta u centru Haus Tao koji vodi dragi nam prijatelj, učitelj Marcel Geiser. Prije toga, sredinom veljače, u Zagreb nam je došlo Vijeće Europske budističke unije koje je kod nas održalo svoj redoviti sastanak. Početkom ožujka odvio se drugi ovogodišnji tečaj meditacije, a krajem istoga mjeseca imamo sedmodnevno povlačenje za koje su prijave otvorene. Priključite nam se!

Posljednje Novosti Budističkog centra pročitajte ovdje.

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     travanj

8. Javno predavanje, 19 sati
10. - 12. Javno predavanje i tečaj chan meditacije, Beograd
11. i 12. Škola za učitelje zenyoge
18. Dharma na velikom platnu, 18 sati
19. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava
24. Javno predavanje, Ajahn Candasiri, 19 sati više
25. i 26. Seminar, Ajahn Candasiri više

     svibanj

30. travnja - 3. Seminar zenyoge i chana, Krk prijava
10. Proslava Vesakha, Buddhinog dana, s preuzimanjem Utočišta
13. Javno predavanje, 19 sati
16. i 17. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije prijava
22. - 24. Trodnevno chan povlačenje, Fužine prijava

     lipanj

6. Dharma na velikom platnu, 18 sati
10. Javno predavanje, 19 sati
13. i 14. Škola za učitelje zenyoge
20. i 21. Chan izlet
28. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava

 

Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA