Dragi članovi i prijatelji Budističkog centra,
došao je trenutak da ujedinimo snage i podržimo projekt izgradnje novog edukacijskog centra za povlačenja za koji naš učitelj već više od godinu dana prikuplja sredstva iz cijelog svijeta. 
Novi centar bit će prvi takve vrste na našim prostorima; bit će mjesto na koje ćemo odlaziti na povlačenja i seminare, educirati se i ugošćivati srodne grupe i druge učitelje.
Molimo vas da kao prijatelji budističkih ideja i budući korisnici centra podržite ovu akciju i pomognete svojom donacijom onoliko koliko u ovom trenutku možete — za svakog smo kao znak zahvalnosti pripremili dar. 
Završna večer akcije održat će se 11. studenog 2015. donatorskom večerom u Vip klubu u Zagrebu, a za više informacija o akciji i načinu doniranja kliknite ovdje.

POGLEDAJTE

Shifu Žarko Andričević je u sklopu Yogafesta na zagrebačkom Velesajmu održao predavanje pod naslovom Uvod u chan budizam. Video zapis predavanja pogledajte ovdje.

PROČITAJTE/POSLUŠAJTE

Posljednji broj Novosti Budističkog centra pročitajte ovdje.

Tonski zapis javnih predavanja poslušajte ovdje:
veljača
ožujak
travanj
svibanj.
 

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. Opširnije

LISTOPAD

Novu radnu godinu počinjemo javnim predavanjem koja će se i ove godine održavati jednom mjesečno, i to uglavnom prve srijede u mjesecu. Prilika je to za sve one koji tek razmišljaju o priključenju aktivnostima Centra da dođu, vide gdje smo, upoznaju našeg učitelja i čuju ponešto o učenju i praksi koje slijedimo. Dežurnoga se uvijek može pitati i o svim drugim stvarima koje vas zanimaju.

Vrijeme: srijeda, 7. listopada u 19 sati.
Mjesto: Đorđićeva 23
Ulaz slobodan, pripremite se na izuvanje cipela i sjedenje na jastucima.

filmska dharma subotom

Jednom u dva mjeseca gledamo suvremene i nešto manje suvremene filmove koji se u vrlo širokom smislu bave temom "dharme" - ponekad izravno, nerijetko prikriveno. Naš filmski "izbornik" Darko Vidačković po zanimanju je animator pa nas ponekad počasti manje standardnim filmskim formama. Topli, upozoravajući, gorki, tragični, komični - no uvijek zanimljivi i duboki filmovi koji se vrte u Centru odličan su odabir za subotnju večer. Ili barem za njen početak:)

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     LISTOPAD

2. - 4. Početnički um, predavanje i seminar, Berlin
7. Javno predavanje, 19 sati
11. Proslava Bodhidharminog dana, 17 sati
10. i 11. Škola za učitelje zenyoge
18. - 27. Desetodnevno chan povlačenje, DDM Tajvan
25. Dan meditacije, prijava

     studeni

4. Javno predavanje, 19 sati
7. i 8. Škola za učitelje zenyoge
11. Donatorska večer, Zagreb
14. - 21. Sedmodnevno chan povlačenje, Vancouver, Kanada
22. Dan meditacije, prijava
28. i 29. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije, prijava

     prosinac

2. Javno predavanje, 19 sati
5. i 6. Škola za učitelje zenyoge
12. - 19. Sedmodnevno chan povlačenje, Fužine, prijava

 

Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA