zima u centru

Meditacijska grupa sastaje se u večernjim terminima, dvaput tjedno, utorkom i petkom u 19 sati. Otvorena je svima koji su bili na tečaju chan meditacije. S radom je započela nova generacija škole za učitelje zenyoge koja se sastaje jednom mjesečno. Želimo ih dobar napredak! Učitelj Žarko Andričević nam krajem veljače putuje u Švicarsku gdje će održati već tradicionalno sedmodnevno povlačenje, ovaj puta u centru Haus Tao koji vodi dragi nam prijatelj, učitelj Marcel Geiser. Prije toga, sredinom veljače, u Zagreb nam opet dolazi Vijeće Europske budističke unije koje će kod nas održati svoj redoviti sastanak. Početkom ožujka kreće drugi ovogodišnji tečaj meditacije, a krajem istoga mjeseca imamo sedmodnevno povlačenje za koje su prijave već otvorene. Priključite nam se!

POGLEDAJTE / pročitajte

Shifu Žarko Andričević je u nedjelju 23. rujna 2012. u sklopu Yoga Festa na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod nazivom Chan budizam. Link na video zapis s predavanja možete pronaći ovdje
Tekst javnoga predavanja održanog u Bernu u siječnju 2013. pročitajte ovdje.

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. 
Opširnije

filmska dharma

Ove subote gledamo tajlandski dokumentarni film Buddha's Lost Children, koji je na Europskom filmskom festivalu u Parizu 2009. proglašem najboljim u kategoriji duhovnih i dokumentarnih filmova. Pratimo bivšeg tajlandskog boksača koji je postao redovnik i u turblentnom području Zlatnog trokuta osnovao sirotište, školu i bolnicu za djecu.

Vrijeme: subota, 14. veljače u 18 sati
Mjesto: Đorđićeva 23
Ulaz slobodan.

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     siječanj

14. Javno predavanje, 19 sati
17. i 18. Škola za učitelje zenyoge
25. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava
 

     veljača

4. Javno predavanje, 19 sati
7. i 8. Škola za učitelje zenyoge
14. Dharma na velikom platnu, 18 sati
15. i 16. Sastanak Vijeća EBU u Zagrebu
21. - 28. Sedmodnevno chan povlačenje, Haus Tao, Švicarska
22. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava

     ožujak

7. i 8. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije, 10 do 13 i 17 do 19 sati prijava
11. Javno predavanje, 19 sati
14. i 15. Škola za učitelje zenyoge
21. - 28. Sedmodnevno chan povlačenje, Fužine prijava

 
 

Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA