sedmodnevno chan povlačenje

Drugo ovogodišnje sedmodnevno chan povlačenje održat ćemo u pomalo neuobičajenom terminu sredinom prosinca, na starome mjestu u Fužinama. Prijave su otvorene i mjesta ima. Svako je povlačenje, a osobito sedmodnevno, posebna prilika za izmicanje od ritma svakodnevnog života i uranjanje u ritam koji je bolje podešen dubljem zagledanju u sebe i pročišćenju grubih emocionalnih sapetosti. Pod vodstvom iskusnog majstora chana, u uvjetima i grupi koji su podrška otvaranju temeljnih osobnih pitanja i problema, ovih tjedan dana intenzivne prakse vodi stjecanju jasnije izvjesnosti o pravim životnim vrijednostima. 

Vrijeme: od 12. do 19. prosinca
Mjesto: Fužine
Potrebna prijava.

POGLEDAJTE

Shifu Žarko Andričević je u sklopu Yogafesta na zagrebačkom Velesajmu održao predavanje pod naslovom Uvod u chan budizam. Video zapis predavanja pogledajte ovdje.

PROČITAJTE/POSLUŠAJTE

Posljednji broj Novosti Budističkog centra pročitajte ovdje.

Tonski zapis javnih predavanja poslušajte ovdje:
veljača
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
listopad
studeni.

 

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. Opširnije

STUDENI

Novi mjesec započeli smo javnim predavanjem koja se i ove godine održavaju jednom mjesečno - sljedeće je na rasporedu početkom prosinca. Tonski zapis poslušajte ovdje. U srijedu 11. studenog velikim smo okupljanjem u Vip klubu obilježili završetak akcije za podršku novom centru za povlačenja i seminare. Krajem mjeseca održava se prvi ovogodišnji tečaj chan meditacije, a sredinom prosinca sedmodnevno chan povlačenje

filmska dharma subotom

Jednom u dva mjeseca gledamo suvremene i nešto manje suvremene filmove koji se u vrlo širokom smislu bave temom "dharme" - ponekad izravno, nerijetko prikriveno. Naš filmski "izbornik" Darko Vidačković po zanimanju je animator pa nas ponekad počasti manje standardnim filmskim formama. Topli, upozoravajući, gorki, tragični, komični - no uvijek zanimljivi i duboki filmovi koji se vrte u Centru odličan su odabir za subotnju večer. Ili barem za njen početak:)

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     LISTOPAD

2. - 4. Početnički um, predavanje i seminar, Berlin
7. Javno predavanje, 19 sati
11. Proslava Bodhidharminog dana, 17 sati
10. i 11. Škola za učitelje zenyoge
18. - 27. Desetodnevno chan povlačenje, DDM Tajvan
25. Dan meditacije, prijava

     studeni

4. Javno predavanje, 19 sati
7. i 8. Škola za učitelje zenyoge
11. Donatorska večer, Zagreb
14. - 21. Sedmodnevno chan povlačenje, Vancouver, Kanada
28. i 29. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije, prijava popunjeno, prijava na listu čekanja

     prosinac

2. Javno predavanje, 19 sati
5. i 6. Škola za učitelje zenyoge
6. Dan meditacije, prijava
12. - 19. Sedmodnevno chan povlačenje, Fužine, prijava

 

Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA