ljeto uz yogu i chan

Ljetni seminar - savršeni spoj godišnjeg odmora, dobrog druženja i sadržajne prakse!
Po tko-zna-koji puta (gotovo da ne brojimo, no već je znatno preko 30) organiziramo ljetno druženje uz vježbanje i meditaciju. Odredište nam je Jelsa na otoku Hvaru. Pozivamo vas da provedete tjedan dana slušajući mudre i korisne riječi majstora chana Žarka Andričevića, i dovodeći tijelo i dah u bolje stanje pod budnim okom i vodstvom majstorica zenyoge Mire Peunik, Mirjane Halsey, Ele Vukelje i Karmen Mihalinec! I naravno, uživate u dobrome društvu svih polaznika seminara:) Opširnije...

Vrijeme: od petka 18. do petka 25. 8.
Mjesto: Jelsa, otok Hvar
Broj mjesta u hotelu je ograničen, nužna prijava (krajnji rok je 25. srpnja!)

PROČITAJTE/POSLUŠAJTE

Posljednji broj Novosti Budističkoga centra pročitajte ovdje.

Tonski zapis javnih predavanja poslušajte ovdje:
veljača 2015.
ožujak
travanj
svibanj
lipanj
listopad
studeni
prosinac
siječanj 2016.
ožujak
travanj
listopad
studeni
prosinac
siječanj
veljača
ožujak
svibanj 2017.

 

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. Opširnije
Od tjedna 19. lipnja nadalje meditacija se održava samo utorkom od 19 sati!

tonski zapis...

...posljednjeg ovosezonskog javnog predavanja koje je 10. svibnja majstor chana Žarko Andričević održao u Centru možete poslušati ovdje. Hvala Lasta:)

nova godina - novi model članstva!

Želeći postupno vlastite prihode izmjestiti iz kategorije "izvanrednih" (čitaj - povremenih:) u "redovite" (čitaj - onakve kakvi nam, obzirom na neumoljivo redovite rashode i trebaju), Centar od 1. siječnja kreće u reformu modela članarina! Najvažnija je novost da su nove tri kategorije članstva - puna, pridružena i pokroviteljska - vezane uz redovite uplate na mjesečnoj osnovi tijekom razdoblja ne kraćega od godine dana. U zavisnosti od visine mjesečne uplate, članovi će imati značajne popuste, ili sasvim besplatne ostale programe Centra.
Sve one koji su preuzeli Utočišta i Pravila, sve dosadašnje članove i sve simpatizere pozivamo da postanu članovi po novome modelu, i tako pridonesu glatkome djelovanju Centra kao središta duhovne prakse i puta chana. Više pročitajte ovdje, pristupnica ovdje.

POGLEDAJTE

Shifu Žarko Andričević je u sklopu Yogafesta na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod naslovom Uvod u chan budizam. Video zapis predavanja pogledajte ovdje.

JASTUCI za meditaciju

Centar je izradio novu seriju jastuka za meditaciju! Kao i uvijek, imajte na umu da im je broj malen i da brzo nestanu:) Za detalje se javite na mail.

 

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     svibanj

10. Javno predavanje, 19 sati
14. Vesakh, proslava Buddhina dana s preuzimanjem Utočišta i pravila, 11 i 17 sati
28. Dan meditacije, 9 do 17 sati, prijava

     lipanj

3. i 4. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacije, prijava
7. Javno predavanje, 19 sati otkazano
16. - 25. Sedmodnevo chan povlačenje, DDRC, SAD
24. i 25. Chan izlet

     kolovoz

18. - 25. Ljetni međunarodni seminar Jelsa, Hvar, prijava
 Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.

                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA