PROLJETNA YOGA, CHAN I HODANJE

Budistički centar i Zenyoga udruga ovog proljeća u srcu Gorskoga Kotara, u Fužinama održavaju prvomajski proljetni seminar iz yoge i tso chana ili meditacije u sjedenju. Dnevni program bit će kombinacija elemenata našeg tradicionalnog seminara i meditacijskih povlačenja. Ranojutarnji i kasnovečernji dio dana provodit ćemo u tišini. Seminar je prava prilika da barem nakratko izađemo iz svoje svakodnevnice i gradske užurbanosti, da uronimo u mir i zelenilo Gorskoga Kotara i nekoliko dana proživimo u zdravom ritmu, u poticajnom druženju i u lijepoj prirodi. Seminar će voditi majstor Žarko Andričević i ostali učitelji iz naših zenyoga grupa.
Trajanje: od četvrtka, 1. do nedjelje, 4. svibnja
Mjesto: Fužine
Potrebna je prijava.

POGLEDAJTE / pročitajte

Shifu Žarko Andričević je u nedjelju 23. rujna 2012. u sklopu Yoga Festa na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod nazivom Chan budizam. Link na video zapis s predavanja možete pronaći ovdje
Tekst javnoga predavanja održanog u Bernu u siječnju 2013. pročitajte ovdje.

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7.00 do 8.30 sati, a utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. 
Opširnije

mirnoća i uvid

Temeljni program Centra, tečaj chan meditacijske prakse održava se tri puta godišnje tijekom jednog vikenda. Sastoji od četiri predavanja upotpunjena praktičnim radom i daje detaljan odgovor na pitanje što je chan meditacija, zašto je potrebna i kako je raditi. Uključuje upoznavanje s ispravnim načinima sjedenja, disanjem, vježbama yoge, samomasažom, metodama meditacije, odnosom prema iskustvima u meditaciji, teorijom i stupnjevima meditacijske prakse, te primjenom njenih načela u svakodnevnim djelatnostima. Tečaj je namijenjen početnicima i onima koji već upražnjavaju meditaciju, ali misle da nisu dovoljno detaljno ili ispravno upućeni u njenu praksu.
Datumi: subota i nedjelja, 7. i 8. lipnja
Mjesto: Đorđićeva 23, 4. kat
Potrebna je prijava.

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     travanj

2. Dva ulaza i četiri prakse, ciklus predavanja, 19 sati
10. Javno predavanje, 19 sati OTKAZANO!
19. Dharma na velikom platnu, 19 sati
27. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava

     svibanj

1. - 4. Proljetna yoga, chan i hodanje, seminar, Fužine prijava
15. Javno predavanje, 19 sati
18. Vesakh, proslava Buddhinog dana 
11 sati - Preuzimanje Utočišta i Pravila
16 sati - Ceremonija
21., 28. Trideset stihova, ciklus predavanja, 19 sati prijava
23. - 25. Trodnevno chan povlačenje, Fužine prijava

     lipanj

1. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava
4., 11., 18., 25. Trideset stihova, ciklus predavanja, 19 sati
5. Javno predavanje, 19 sati
7. i 8. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacijske prakse, 10 do 13 i 17 do 19 sati prijava
21. i 22. Chan izlet
29. Dan meditacije, 9 do 17 sati prijava


 Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
 - Hrdaya sutra - 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA