ljeto uz yogu i chan

Ljetnu stanku u radu Centra i zenyoge prekidamo sredinom kolovoza kada ćemo se okupiti u Fužinama, u srcu Gorskog Kotara da bismo se tjedan dana posvetili istraživanju odnosa uma i tijela, mogućnosti i načinima uspostavljanja unutarnjega sklada i, naposljetku, otkrivanju naše dublje naravi.
Dnevni će program biti kombinacija povlačenja i seminara, što znači da ćemo dio dana provoditi u tišini i da ćemo ga započinjati i završavati meditacijom u sjedenju.
Vježbat ćemo u prelijepoj, prozračnoj dvorani osnovne škole, a tri poslijepodneva ćemo posvetiti boravku u prirodi - hodat ćemo i planinariti nadahnjujućim predjelima ovog najšumovitijeg dijela naše zemlje.
Smještaj i prehrana organizirani su u Fužinarskoj kući, hostelskog su tipa, pristupačnih cijena s mogućnošću odabira vrste sobe.
Želite li odmor koji je mnogo više od odmora, u nenemetljivom i ugodnom društvu, tijekom kojeg ćete upoznati i slijediti drevne i provjerene metode smirivanja uma i opuštanja tijela pod vodstvom pouzdanih učitelja - priključite nam se!
Detalji o cijenama, programu i prijavama ovdje.
Datumi: od nedjelje 17. do 24. kolovoza
Mjesto: Fužine

POGLEDAJTE / pročitajte

Shifu Žarko Andričević je u nedjelju 23. rujna 2012. u sklopu Yoga Festa na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod nazivom Chan budizam. Link na video zapis s predavanja možete pronaći ovdje
Tekst javnoga predavanja održanog u Bernu u siječnju 2013. pročitajte ovdje.

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7.00 do 8.30 sati, a utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. 
Opširnije

konferencija zaklade sheng yen

Na taipeškom sveučilištu se od 27. do 30. lipnja održava velika međunarodna konferencija čiji su organizatori Obrazovna zaklada Sheng Yen i Redovnička sangha Dharma Druma, uz potporu Nacionalnog sveučilišta i niza obrazovnih institucija. Tema ovogodišnjeg, petog po redu okupljanja, jest prijenos Dharme i učenja chana na Zapad. Naš učitelj, Žarko Andričević, jedan je od pozvanih govornika. Uz poštovane Chi Cherna i Guo Yuena fashija, najstarije redovničke učenike i nasljednike u Dharmi shifu Sheng Yena, Simona Childa, učitelja Western Chan Fellowshipa iz VB i shifuovog nasljednika, profesora Dana Stevensona, autora knjige Hoofprint of the Ox i Jimmyia Yua, negdašnjeg shifuovog redovnika-pomoćnika, a danas profesora na floridskom sveučilištu, pred brojnim će redovničko-akademskim auditorijem pretresati teme prilagodbe i tradicionalnosti u procesu prijenosa chana na Zapad s osobitom osvrtom na njegovu Dharma Drum liniju. Izlaganja bi se u nekom času trebala pojaviti i u pisanom obliku. 

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     listopad

5. Jesensko otvorenje i Bodhidharmin dan, 17 sati
9. Javno predavanje, 19 sati
18. - 25. Sedmodnevno chan povlačenje, Fužine prijava
 

     studeni

2. Dan meditacije, 9 - 17 sati, prijava
6. Javno predavanje, 19 sati
8. i 9. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacijske prakse, prijava

     prosinac

 19. - 21. Trodnevno chan povlačenje, Fužine, prijava

 
 

 Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
 - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA