jesenski početci

Jest da ljeta za nas u Zagrebu baš i nije bilo puno, no njegovim (barem kalendarskim) svršetkom započinju redovite, javne aktivnosti Centra. Meditacijska grupa sastaje se u večernjim terminima, dvaput tjedno, utorkom i petkom u 19 sati. Otvorena je svima koji su bili na tečaju chan meditacije. Učitelj Žarko Andričević nam krajem rujna putuje u Hamburg na izborno godišnje okupljanje članova Europske budističke unije, čiji smo član od 1993. godine, i Konferencije zapadnih učitelja budizma. Jesensko otvorenje Centra i Bodhidharmin dan obilježeno je u nedjelju 5. listopada u 16 sati. Prvo javno predavanje u novoj sezoni održano je u četvrtak 9. listopada, a odmah vikend nakon toga shifu Žarko je u Berlinu održao predavanje i meditacijsko povlačenje. Priključite nam se!

POGLEDAJTE / pročitajte

Shifu Žarko Andričević je u nedjelju 23. rujna 2012. u sklopu Yoga Festa na Zagrebačkom velesajmu održao predavanje pod nazivom Chan budizam. Link na video zapis s predavanja možete pronaći ovdje
Tekst javnoga predavanja održanog u Bernu u siječnju 2013. pročitajte ovdje.

CHAN/zen MEDITACIJA

Redovita praksa chan meditacije (tso-chan/zazen) održava se u Centru ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7.00 do 8.30 sati, a utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Sudjelovati mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju potrebno iskustvo u chan meditacijskoj praksi. 
Opširnije

filmska dharma

Ove subote gledamo južnokorejski igrani film "Mandala" koji je 1981. godine režirao Im Kwon-Taek. Prati različite živote dvojice redovnika i istražuje teme individualizma, religijske vjere i prosvjetljenja. Jedan od dvojice glavnih likova osmišljen je po uzoru na znamenitoga redovnika Wongyoa koji je živio u 7. stoljeću i napustio je samostanski život da bi postao svjetovnjačkim učiteljem. Smatra se jednim od najuspješnijih korejskih filmskih ostvarenja.

Vrjeme: subota, 15. studeni u 18 sati 

Mjesto: Đorđićeva 23, 4. kat
Ulaz slobodan.

PREDSTOJEćI DOGAđAJI

     listopad

3. Sastanak članova Centra, 19 sati
5. Jesensko otvorenje i Bodhidharmin dan, 16 sati
9. Javno predavanje, 19 sati
11. i 12. Meditacijsko povlačenje, Berlin prijava
18. - 25. Sedmodnevno chan povlačenje, Fužine prijava
 

     studeni

2. Dan meditacije, 9 - 17 sati, prijava
6. Javno predavanje, 19 sati
8. i 9. Mirnoća i uvid, tečaj chan meditacijske prakse, prijava
15. Dharma na velikom platnu: Mandala, Koreja 1981., 18 sati
30. Dan meditacije, 9 do 17 sati, prijava

     prosinac

6. - 14. Budistički summit, Japan
19. - 21. Trodnevno chan povlačenje, Fužine, prijava

 
 

Ovdje je, Śariputra, oblik praznina i praznina je oblik. Oblik se ne razlikuje od praznine niti se praznina razlikuje od oblika. Što je oblik, to je praznina i što je praznina to je oblik. Tako je i s osjećajima, saznanjima, poticajima i svijesti.
                           - Hrdaya sutra - 

 


E-NOVOSTI / MAILING LISTA