Škola za učitelje Dharme i chana

Napokon! Nakon godina i godina potihog najavljivanja, zamišljanja i planiranja, stekli su se uvjeti da objavimo i pokrenemo veliku višegodišnju školu za učitelje Dharme i chana!

Škola ima dvije svrhe. Sve one kojima je Buddhadharma pri srcu i shvaćaju da živjeti Dharmu znači dijeliti ju s drugima osposobit će za taj plemeniti zadatak. Drugo, kroz obrazovanje novih učitelja nastojat će našoj Zajednici, u novim uvjetima kada ima vlastiti centar za praksu, omogućiti opstanak i u sljedećoj generaciji.

Odgovarajući na tu potrebu, naš je učitelj osmislio višegodišnji program studija i prakse koji će se koncentrirati kako na dublje vidove budističke filozofije koji su osobito relevantni u formiranju učenja chana, tako i na način podučavanja chan-meditacije počev od tečajeva i redovitih satova sve do meditacjskih povlačenja različite duljine trajanja.

Škola će trajati dvije godine, s mogućnošću produljenja na treću, i odvijat će se tijekom četiri produljena vikenda godišnje. Ove godine datumi su:
20. - 23. veljače
14. - 17 svibnja
1. - 4. listopada
(kraj godine ostaje za odrediti)

Obavezan dio program bit će i odabrana meditacijska povlačenja.

Preporučena donacija za školu je 3.600 kn godišnje ili 900 kn po sastanku, čemu treba prododati 630 kn po sastanku za smještaj i hranu. 

Pozivamo sve one koji već podučavaju chan-meditaciju i zenyogu, i sve one s višegodišnjim iskustvom u chan praksi koji se vide kako dijele mudrost i znanje što su im oplemenili život da se prijave.

Sudjelujte s nama u ovom dugotrajnom, detaljnom i inspirativnom putovanju u dubine i širine Buddhine mudrosti i metoda koje ju otkrivaju izravnim iskustvom!

Potrebni uvjeti za prijavu: preuzeta Utočišta i Pravila, višegodišnje članstvo u Budističkom centru, iskustvo u duljim meditacijskim povlačenjima.

Prijavnica ovdje.