Osnovni program

Javna predavanja
Jednom mjesečno na adresi Centra u Đorđićevoj, ova predavanja se bave predstavljanjem tradicije chana i njenom praksom u suvremenim uvjetima. Tada svi zainteresirani mogu dobiti podrobnije informacije o radu Centra, te su posebice namijenjena onima koji tek ispituju mogućnost uključenja u program studija i prakse.

Mirnoća i uvid
tečaj chan meditacijske prakse
Tečaj se održava tijekom jednog vikenda, a sastoji od četiri predavanja upotpunjena praktičnim radom i daje detaljan odgovor na pitanje što je chan meditacija, zašto je potrebna i kako je raditi. Uključuje upoznavanje s ispravnim načinima sjedenja, disanjem, vježbama yoge, samomasažom, metodama meditacije, odnosom prema iskustvima u meditaciji, teorijom i stupnjevima meditacijske prakse, te primjenom njenih načela u svakodnevnim aktivnostima. Tečaj je namijenjen početnicima i onima koji već upražnjavaju meditaciju, ali misle da nisu dovoljno detaljno ili ispravno upućeni u njenu praksu.

Satovi meditacije
Grupna sjedenja (tso-chan/zazen) se održavaju utorkom i petkom od 19 do 21 sat. Praksa se sastoji od nekoliko polusatnih sjedenja, kraćeg predavanja zasnovanog na nekom od tradicionalnih tekstova i razgovora uz čaj. Prisustvovati im mogu svi koji su prošli tečaj meditacije ili već imaju iskustvo u meditacijskoj praksi. To je i vrijeme kada svatko može ispitati ispravnost svoje metode u razgovoru s učiteljem.